کرکره همیشه یاد آور مغازه در ذهن ما می باشد و به عبارتی این دو واژه با یکدیگر عجین هستند. کرکره ها همانند دیگر محصولات امروزه دستخوش تغییرات فراوانی شده اند و شکل قدیمی آن دیگر خریدار و طرفداری ندارد. کرکره های امروزی اتوماتیک و برقی هستند که در کنار امنیت بالا، زیبایی ها و جذابیت های بسیار زیادی را با خود به همراه دارند. در این مقاله سعی داریم از اجزای تشکیل دهنده کرکره برقی بیبشتر صحبت کنیم تا تفاوت های آن با نمونه های سنتی بیشتر آشکار شود. اصلی ترین و مهمترین اجزای تشکیل دهنده کرکره برقی، موتور، تیغه، ریل، قوطی، شفت، صفحه پلیت، اندکپ یا یاتاق، جا قفلی، مرکز کنترل و یو پی اس هستند. با نگاهی کوتاه به موارد ذکر شده شاهد پیچیدگی این محصول هستیم.
موتور کرکره برقی
موتور کرکره برقی شبیه یک ماشین الکتریکی که با برق کار می کند می باشد در واقع نیروی محرکه اصلی کرکره برقی می باشد. موتورهای کرکره برقی به سه دسته موتور سانترال، موتور توبلار و موتور ساید تقسیم می شوند.
• موتور سانترال : از این موتور در کرکره هایی استفاده می شود که وزن کرکره نه سنگین است و نه سبک و همچنین برای کرکره هایی استفاده می شود که میزان تردد از آن ها متوسط می باشد. بارز ویژگی این موتور قابلیت نصب آن بر روی کرکره های قدیمی می باشد. اگر کرکره مغازه شما قدیمی است می توانید با نصب موتور سانترال آن را به کرکره برقی تبدیل کنید. واحد قدرت موتور در این نوع از موتورها بر حسب کیلوگرم می باشد.
• موتور توبلار : جز موتور های پرکاربرد در ساخت کرکره برقی هستند از این موتور برای کرکره های کم وزن و کوچک با تردد پایین استفاده می شود. شایان ذکر می باشد نصب این موتور دقت فراوانی را می طلبد و این موتورها طراحی استوانه ای شکل داشته و با نصب شدن بر روی شفت درون محور چرخنده قرار می گیرند بنابراین برای نصب و راه اندازی َآن حتما از یک نیروی متخصص کمک بگیرید.
• موتور ساید : برای کرکره برقی با وزن بالا از این موتور استفاده می شود. قابلیت تحمل وزن بالایی دارد و موقع بالا و پایین رفتن درب فشار زیادی به موتور وارد نمی شود و به همین دلیل طول عمر دستگاه بالا می رود. موتور ساید بر روی صفحه پلیت نصب می شود.
تیغه کرکره برقی
تیغه ها در انواع گالوانیزه، آلومینیومی و پلی کربنات وجود دارند که هر کدام از آنها با توجه به ویژگی های خود مورد استفاده قرار می گیرند که پیش تر در مقالات درباره آنها صحبت شده بود. تیغه های کرکره به لحاظ ظاهری نیز مشمول دسته بندی می باشند که از معروف ترین آن ها می توان به تیغه های دوجداره، تک جداره، پانچ دار ( سوراخ دار )، دوجداره فوم دار و دوجداره پل دار اشاره کرد.
ریل کرکره برقی
قسمتی از کرکره که از آن تیغه ها عبور می کنند، ریل نام دارد. به منظور جلوگیری از سایش بین ریل و تیغه های کرکره برقی از لاستیک در داخل ریل استفاده می شود. آلیاژ مورد استفاده در ساخت ریل کرکره آهن و آلومینیوم می باشند. برای تیغه هایی که دارای جنس گالوانیزه هستند از ریل های آهنی استفاده می شود و برای تیغه هایی که از جنس آلومینیوم و پلی کربنات هستند از ریل های آلومینیومی استفاده می شود.
قوطی کرکره
برای این که بتوان ریل کرکره را در در دو طرف چهارچوب نصب کرد به دو عدد قوطی احتیاج داریم. قوطی های دارای اندازه مختلف را بر اساس ابعاد کرکره برقی باید انتخاب کرد. نکته مهم در مورد قوطی ها تراز بودن آن ها می باشد.
شفت کرکره برقی
در زمان رول شدن تیغه ها نیاز می باشد که آنها در درون محفظه ای قرار بگیرند که این محفظه اصطلاحا شفت نام دارد. سایز شفت های کرکره برقی در موتورهای مختلف متفاوت بوده و اگر موتور کرکره برقی توبلار باشد سایز شفت باید 8 باشد و در کرکره برقی با موتور ساید، سایز شفت باید 11 باشد.
صفحه پلیت کرکره برقی
صفحه پلیت را روی قوطی نصب می کنند تا موتور روی آن نصب شود.
اندکپ یا اتاق کرکره برقی
بر روی صفحه پلیت یک نگهدارنده دوار متصل می باشد که باعث به حرکت در آوردن شفت حول محور گردش می گردد. این قطعه به بلبرینگ متصل گشته و لوله وسط را به حرکت در می آورد.
جا قفلی کرکره برقی
برای ایجاد امنیت بیشتر می توانیم قفلهایی را در انتهای تیغه نصب کنیم. نصب جا قفلی برای ایجاد اطمینان بیشتر در استفاده از کرکره مورد نظر می باشد.
مرکز کنترل کرکره برقی
این قسمت وظیفه کنترل دستورهای ارسال شده به موتور را دارد.
ما در شرکت پرشین پاور تمام تلاش و توان خود را به کار گرفته ایم تا در کنار فروش محصولات خود و ارائه خدمات نصبی، بتوانیم سطح آگاهی و دانش شما را در زمینه انواع محصولات حفاظتی و امنیتی بالا ببریم امیدوار هستیم مطالب این مقاله مفید واقع شده باشد. شما عزیزان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص محصولات، خرید و نصب می توانید با شماره های شرکت پرشین پاور تماس حاصل فرمایید مشاورین و کارشناسان مجرب ما آماده پاسوخگویی و خدمت رسانی در راستای حفظ امنیت محیط زندگی و کار شما و ارتقای آن می باشند .
شماره های تماس : 36428701-021 / 36428706-021