همانطور که می دانید امروزه از پرکاربردترین تجهیزات ساختمانی می توان به درب های اتوماتیک اشاره داشت که جزء اصلی ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و … محسوب می شوند. نکته بسیار مهم درخصوص درب های اتوماتیک و کرکره های برقی کار کردن آنها به هنگام قطعی برق می باشد که از جمله ویژگی های این محصول نیز به حساب می آید اما سوال اینجاست که چگونه به راحتی و مانند زمان وصل بودن برق کار می کنند ؟ جواب بسیار ساده می باشد با استفاده از باتری که برای آنها تعبیه شده است این امکان را دارند که در شرایط اضطراری برای ادامه کار از باتری تامین انرژی نمایند. به عبارت ساده تر نیروی مورد نیاز برای باز و بسته شدن درب اتوماتیک در زمان قطعی برق از باتری آن تامین می شود. باتری هایی که در درب های اتوماتیک مورد استفاده قرار می گیرند معمولا از نوع باتری های سیلد اسید و باتری های خشک می باشند و ما در این مقاله سعی داریم باتری درب برقی و نکات لازم به دانستن آنها را مورد بررسی قرار دهیم بنابراین توجه شما عزیزان را به ادامه مقاله جلب می نماییم.
باتری درب برقی
به باتری درب های برقی که یک نوع منبع تغذیه به حساب می آیند در اصطلاح یو پی اس (UPS) گفته می شود. این باتری در واقع یک جعبه می باشد که در درون آن برد کرکره برقی و دو عدد باتری که شبیه باتری های به کار رفته در موتور سیکلت ها می باشد به کار رفته است. در زمان قعطی برق باتری درب برقی به کار افتاده و موتور درب کرکره برقی به کمک برق تولید شده باتری به کار افتاده و عملیات باز و بسته شدن درب صورت می گیرد. باتری به عنوان یکی از اصلی ترین متعلقات درب های اتوماتیک و کرکره های برقی می باشد که وجودشان بسیار ضروری می باشد. به طور کلی موتورهای درب های برقی از نوع ساید DC حاوی یک پک کامل باتری و بُرد بوده و موتورهای کرکره برقی از نوع ساید AC از باتری برخوردار نمی باشند. در ادامه باید اضافه کنیم که در موتورهای درب های برقی ساید از خلاص کن استفاده شده است که در زمان قطعی برق می توان از زنجیر آن به عنوان جرثقیل دستی استفاده نمود شایان ذکر می باشد که در موتورهای درب های برقی توبلار باتری تعبیه نشده است و جزء تجهیزاتی می باشد که باید جداگانه خریداری شود و بر روی درب نصب گردد.
چک کردن باتری
برای چک کردن عملکرد باتری تنها کافی است که برق درب را برای ساعاتی قطع نموده و بررسی کنید که با باتری کار می کند یا خیر با استفاده از این روش می توانید از سالم بودن باتری درب خود مطلع شوید همچنین این کار باعث افزایش طول عمر مفید باتری شما خواهد شد و از هزینه های اضافی جلوگیری به عمل می آورد. چک کردن باتری درب را هر چند ماه یکبار انجام دهید.
بررسی کارکرد باتری
فرکانس کار برحسب هرتز و توان الکتریکی برحسب وات مشخص می گردد ولتاژ این دستگاه ها متغیر می باشد و موتورهای الکتریکی آن می توانند 75 تا 800 نیوتن متر را با ولتاژ 220 ولت متناوب کار کنند. موتورهایی که در آنها از ولتاژ 380 ولت استفاده می شود نیز با گشتاور 150 الی 2500 نیوتن متر کار می کنند. موتورهای جریان مستقیم برای انواع گشتاور خروجی با ولتاژ کار 24 ولت به کار می روند. درب هایی که موتور مرکزی آنها با جریان مستقیم کار می کند می توانند در زمان قطعی برق با استفاده از UPS کار کنند. وظیفه یو پی اس تبدیل کردن ولتاژ 220 ول شهری به 24 ولت جریان مستقیم می باشد و همچنین در یو پی اس ها از یک قسمتی استفاده شده است که توانایی ذخیره مقداری انرژی برای باز و بسته کردن درب را دارد. به همین صورت درب های برقی در زمان قطع شدن برق شهری می توانند به راحتی به فعالیت خود و باز و بسته شدن ادامه دهند.
قیمت باتری درب برقی
باتری های یو پی اس به کار رفته در درب های برقی در قیاس با قیمت باتری های معمولی در درب های برقی بسته به برند و کیفیت از تفاوت هایی برخوردار می باشند. هرچه قیمت باتری بالاتر باشد از نشانه های کیفیت مطلوب باتری می باشد اما نکته بسیار مهم این است که هر قیمت بالایی نشانه بهتر بودن باتری نمی باشد بنابراین پیشنهاد ما به شما تهیه باتری از مراکز معتبر می باشد. به طور کلی هم دلیل گرانتر بودن باتری های یو پی اس نسبت به باتری های معمولی به خاطر توانایی در به کار انداختن درب در زمان قطعی برق شهری می باشد.