در مقالات قبلی انواع جک درب پارکینگ را توضیح دادیم و همچنین درخصوص اجزای اصلی تشکیل دهنده جک ها توضیحاتی را به شما عزیزان ارائه دادیم که مجدد به طور خلاصه یادآوری می کنیم و سپس تفاوت های اصلی جک درب الکترومکانیکی و هیدرولیکی را توضیح خواهیم داد.
دسته بندی جک های درب پارکینگ به دو دسته ی الکترومکانیکی و هیدرولیکی تعریف شد اما دسته ی دیگری نیز وجود دارد به نام جک درب پارکینگ پنوماتیکی که در سالیان قبل از آن ها زیاد استفاده می شد و به عبارتی قدیمی ترین روش ساخت جک درب پارکینگ بوده است و در این مدل از جک ها برای حرکت و کنترل بازویی های جک از فشار باد یا گاز استفاده می شد به این جک ها جک بازویی نیز گفته می شد. اما طی گذر زمان و با پیشرفت تکنولوژی و عرضه ی محصولاتی چون جک درب الکترومکانیکی و هیدرولیکی، این محصول جایگاه و سهم بازار خود را در بین مصرف کنندگان از دست داد. بنابراین در این مقاله لزومی به توضیح بیشتر درباره ی این محصول وجود ندارد. به طور خلاصه دسته بندی جک درب پارکینگ از نظر کارکرد به شرح زیر می باشد :
• جک درب پارکینگ الکترومکانیکی که کارکرد آن به وسیله ی گیربکس و چرخ دنده می باشد.
• جک درب پارکینگ هیدرولیکی که کارکرد آن به وسیله ی فشار روغن و فشار مایعات می باشد.
• جک درب پارکینگ پنوماتیکی که کارکرد آن به وسیله ی فشار باد یا گاز می باشد.
جک درب پارکینگ الکترومکانیکی
این مدل از جک ها با استفاده از وسیله ی چرخ دنده و گیربکس کار می کنند. در این مدل از جک ها با استفاده از انرژی مکانیکی و برق جابه جایی و حرکت درب اتفاق می افتد و اسم این مدل از جک ها الهام گرفته از نوع سیستم عملکردیشان می باشد.
شایان ذکر می باشد که جک درب پارکینگ الکترومکانیکی خود به دو مدل 24 ولت و 220 ولت تقسیم می شود که در زمان قطعی برق مدل 24 ولتی از شارژ باتری جانبی استفاده می کند ولی مدل 220 ولتی در زمان قطعی برق از طریق سیستم UPS نیاز خود را تامین می کند. از مزایای اصلی این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد :
• ابعاد کوچک تابلو فرمان
• امنیت بالا به کمک نصب قفل برقی برای ساختمان
• برنامه پذیری کاربردی و فوق العاده عالی
• انعطاف پذیری بالا در شرایط محیطی مختلف و شرایط نصب
• نهایاتا یک یا دو بار نیاز به سرویس در سال
اما خب در کنار تمام مزایای خود مثل هر محصولی دارای یکسری معایب می باشد که به شرح زیر می باشد :
• فرسایش سریع و بالای گیربکس و چرخ دنده ها
• آسیب پذیری در برابر فشار بیش از حد
جک درب پارکینگ هیدرولیکی
با افزایش شهرنشینی و بیشتر شدن تعداد ساختمان ها و تعداد واحدهای هر ساختمان و به تبع آن افزایش تردد وسایل نقلیه به داخل و خارج ساختمان ها، جک های درب پارکینگ الکترومکانیکی به دلیل استهلاک بالا و فرسایش دیگر پاسخگوی نیازهای ساختمان های پرجمعیت و پرتردد نبودند. به همین منظور شرکت های تولید کننده جک درب پارکینگ محصولی را به نام جک هیدرولیکی به بازار عرضه کردند که قدرت و توان بالاتری در برابر ترددهای زیاد داشته باشد. عمکرد این محصول هم به کمک فشار روغن برای باز و بسته شدن درب می باشد. برای جفت شدن کامل لنگه های درب فلزی پارکینگ به روی هم در سیستم جک درب پارکینگی هیدرولیک می توان از قفل برقی استفاده کرد که همچنین قفل برقی باعث افزایش امنیت می شود. برای ساختمان ها و مراکز تجاری اداری پرتردد از این محصول استفاده می شود گرچه از نظر ظاهری با جک درب پارکینگ الکترومکانیکی تفاوت خاصی ندارد اما از نظر سیستم عمکرد و همچنین قیمت با یکدیگر متفاوت اند و جک هیدرولیکی به مراتب قیمت بالاتری از جک الکترومکانیکی دارد.
از مزایای این مدل جک می توان موارد زیر را نام برد :
• مقاومت زیاد در برابر فشار و امنیت بالای درب پارکینگ
• قابلیت تحمل تردد زیاد و تحمل وزن بالا لنگه های آهنی درب پارکینگ
• کارکرد راحت در هر نوع شرایط دمایی ( مناسب استفاده در شهرهای سرد)
از معایب جک درب پارکینگ هیدرولیک می توان به قیمت بالای آن اشاره کرد. به یاد داشته باشید برای تابلوی فرمان مکانی را استفاده کنید که امکان دسترسی برای اشخاص دیگر وجود نداشته باشد در غیر این صورت با یافتن دسترسی به آن توسط افراد دیگر می توانند به آسانی از درب شما عبور کنند.